Homepage
Menu
4301CE-6-8
 
Contactpersoon

Het Bouwarchief

Partijen
Overige
Logo van E.M. Bregman Beheer B.V.
E.M. Bregman Beheer B.V.
Stadhuismuseum te Zierikzee
Speelt uw bedrijf ook een rol in dit project?
U kunt hier ook uw bedrijf promoten

 
 
Afbeelding van 4301CE-6-8
Bouwproject 

Stadhuismuseum te Zierikzee  

Zierikzee staat bekend om zijn monumenten. De stad staat boordevol overblijfselen uit een rijk verleden. Veel bezoekers aan de stad Zierikzee komen af op de historische uitstraling van de haven, de toren, de poorten, het Stadhuis en de honderden andere monumenten.
Het oude Stadhuis in de Meelstraat is een fraai symbool van de nauwe relaties tussen de stad, het platteland en de zee. Het nieuwe museum vertelt het verhaal van monumentenstad Zierikzee en haar omgeving. De aantrekkingskracht schuilt vooral in de fraaie collectie en in het bijzondere gebouw.

Het is heel bijzonder dat het museum een prachtige wisselwerking heeft met het gebouw. Het Stadhuis is namelijk het grootste en voornaamste voorwerp van de hele museumcollectie. Bij de modernisering zijn de monumentale waarden van het Stadhuis zoveel mogelijk gespaard. Het oudste deel wordt ingezet om de collectie te tonen en het verhaal van het Stadhuis te vertellen. Andere functies, zoals kantoren en technische ruimten, worden buiten de kern gehouden, in ruimten met weinig monumentale waarden.

Lees verder >>

 
 

Kenmerken

BouwstadiumOpgeleverd
BouwactiviteitRenovatie of uitbreiding
Presentatiedatum7 november 2014
Score6.311
Bekeken1.967
 

Adres

BezoekadresMeelstraat 6-8
4301CE Zierikzee
RegioZeeland > Schouwen-Duiveland
GPS locatie 51.648911 - 3.922833
N 51° 38' 56.0796'' - O 3° 55' 22.1988''
 

Links

Trefwoorden

Deel deze pagina

Opties